måndag, juni 14, 2010

Att drömma är inte alltid glasklart

Drömmar är ett ämne som jag avhandlar med jämna mellanrum. Och fler med mig kan säkert skriva under på att drömmar ofta är suspekta saker. I bloggen har jag bland annat berättat om hur det var när jag blev attackerad av en psykotisk katt, och dagen då Gävle blev utsatt för en gaschock.

För några år sedan hade jag återkommande drömmar, med ett tema. Den röda tråden var att jag fick glas i halsen, på ett eller annat sätt.  En gång gick jag in i en spegel, en gång bet jag av halsen på en glasflaska och en annan gång hittade jag glasbitar i sylten. Och alltid när jag vaknade efter en sån här dröm kändes det himla obehagligt. Som att det hade hänt på riktigt nästan. Men glasdrömmarna upphörde, och glad var jag för det. Jag kan även tillägga att detta var långt innan "glas-i-kyckling-hysterin", som inträffade för en tid sen.

Men inatt var det dags igen. "Fan, jag har något i munnen. Ett hårstrå. Och en glasbit!" Hoppas att det var en tillfällighet. Glasdrömmar klarar jag mig utan, tack så mycket.

2 kommentarer:

  1. Läskig dröm :(
    Smaskiga saker kan man tänka sig i halsen :)

    SvaraRadera
  2. Huskatt: Ja, jag skulle kunna tänka mig att det finns typ hundra grejer som är bättre än just glas... :/

    SvaraRadera