torsdag, december 09, 2010

"Problemet är att allt är så positivt"

"Det är samma jävla programidé, säger Ulf Brunnberg, 63."

Citatena i rubriken och i inledningen kommer från en artikel i Aftonbladet, där några av deltagarna i "Stjärnorna på slottet" ondgör sig över att "Så mycket bättre" skulle vara ett plagiat av deras program. Men Ulf Brunnberg, 63 (varför det nu är så viktigt att han just är 63 år) säger dock att det är ett problem att allt är så positivt. 

Det är väl precis där som den väsentliga skillnaden ligger. Att det är en genomgående positiv ton är det som gör att det inte "är samma jävla programidé". Många är less på alla intriger, utröstningar och pakter. "Så mycket bättre" blev en motreaktion på det. Och den stora massan föll pladask för det. I den massan ingår jag. 

Och ett tips till Tomten: All I want for christmas is CD:n med musiken från "Så mycket bättre".

(Bild från cdon.com)

9 kommentarer:

 1. "Stjärnorna på slottet" är i n g e n t i n g mot "Så mycket bättre"! Snacka om att tv4 kom på en succé där.

  SvaraRadera
 2. Hoppas tomten läser din blogg! ;)

  SvaraRadera
 3. Klockrent sagt ! Det luktar avundsjuka lång väg från Brunnberg - en av anledningarna till att jag hatar "Stjärnorna på slottet" är att jag (och tydligen många andra) inte vill se mina idoler bråka med varandra - utan istället hylla varann. Och med tillägget musik blev det suveränt. Heja TV4 !

  SvaraRadera
 4. Syster: Det gör han. Jag har sett ett ip från Nordpolen. ;)

  Anonym: Väldigt sant. Musiken har ju gjort succé. Deltagarna har verkligen lagt ner tid och hjärta på hyllningarna. :)

  SvaraRadera
 5. Hur kan man säga att Så mycket bättre är en kopia. Finns ju ingen likhet alls. Stjärnorna på slottet är ju bara så tråkigt och gnälligt och mer likt dagisgnabb FY! Såg första året och gjort försök i senare....inte mer än en kort titt för det är samma tjat som tidigare. Så mycket bättre hade ingenting av det slaget och det var jättebra musik TOPPEN

  SvaraRadera
 6. Bodil: Håller fullständigt med dig. Verkar som att Vanheden har tagit på sig en lite för trång hatt. :)

  SvaraRadera
 7. Har inte sett nån av dem, men principen att det är trevligare att se människor som är trevliga mot och intresserade av varandra än motsatsen känns klockren.

  SvaraRadera
 8. Ulle: En väldigt träffande analys av läget. :)

  SvaraRadera