onsdag, januari 18, 2012

Något viktigt

Nu ska jag berätta om varför jag skulle vilja kölhala alla som äter hajfenssoppa.

Så här ligger det till. Hajarna fångas in. Får ryggfenan avhuggen, och slängs sedan tillbaka i havet. De allra flesta hinner inte förblöda, utan lever när de kommer tillbaka i vattnet. Åtminstone ett tag. Tillräckligt länge för att hinna lida innan de drunknar eller svälter ihjäl. 

Bild från savethesharks.se

Hajköttet i sig är inte en bra investering. Det är i fenorna som pengarna sitter. Köttet tar stor plats på fiskebåtarna, och luktar dessutom starkt av ammoniak. 

Detta anser jag är ett helt vidrigt förehavande, som inte borde få förekomma. Genom att vara medveten i din konsumtion kan du sätta ner foten. På länkarna nedan kan du läsa mer om den här sjuka industrin, och även få tips på hur du kan göra om du vill vara med och påverka opinionen mer. 

4 kommentarer:

 1. En helt vidrig hantering! Bra rutet.

  SvaraRadera
 2. Det är för jävligt, lindrigt sagt!

  SvaraRadera
 3. Jag vill inte vara den som är den nu, för jag tycker det är hemskt MEN!!! Innan de svälter ihjäl? Googlade "hur länge kan en haj klara sig utan mat?" och google svarade: "i flera månader".

  Bara rent spontant så. Antingen har inte hajarna ätit på jättelänge innan de fick fenan avhuggen eller så blöder de superlångsamt.

  Och herregud vad jag inte vill uppröra och få HAJMÖRDARE målat på min ytterdörr, jag bara liksom undrar?

  SvaraRadera
 4. Johanna: Hehe, klart att du får undra, utan att bli stämplad.

  Jag antar att det kan bero på när i deras matcykel som de blir fångade.

  Jag hade ingen aning om att de klarar sig så länge utan mat. Tack för att du upplyste mig!

  SvaraRadera