tisdag, augusti 09, 2011

Upp, och ner igen

Jag har tydligen hamnat i en liten nedförsbacke humörmässigt. Ni vet hur det kan vara ibland. Vissa dagar är man väldigt nära kanten. Det behövs knappt en vindpust för att man ska köra i diket. Men det är väl egentligen bara att göra som Per Elofsson, bryta ihop och komma igen.

Som en del av er redan vet så grubblar jag rätt mycket. Och ibland så har jag verkligen förmågan att dra saker i långbänk. Mitt rationella jag vet så klart att vissa saker ska man bara släppa. Rakt av. Speciellt saker som man egentligen inte kan påverka.

Men när tankarna går i spinn, och det bär av ner i diket, så ser jag bara ryggtavlan på mitt rationella jag. På något konstigt sätt så lyckas den fan alltid hålla sig på vägen. Och det är ju inte så att han stannar för att kolla läget. Nej då. På sin höjd får man någon hurtig klyscha i stil med "efter regn kommer sol", och så cyklar han vidare i ett rasande tempo.

Ibland hatar jag mitt rationella jag. Men han är rätt så användbar när andra ber om råd. Då verkar helt plötsligt allt så himla logiskt och förnuftigt.

Ett råd som jag gav till en god vän en gång var att vissa saker kan man bara bearbeta med Kent, rödvin och svarta stearinljus. Men jag är inte riktigt på den emo-nivån än. Så jag börjar med att ta över världen i Civ 3, så får vi se var det slutar.

4 kommentarer:

 1. Grubblande kan föra oss in i fördärvet på allvar. Mitt råd är att inte tänka så mycket. Vet att det är lättare sagt än gjort. Ligger ofta vaken om nätterna och grubblar över saker jag inte kan påverka!

  Hoppas du får rätsida på allt!

  SvaraRadera
 2. Fast det var länge sedan Per Elofsson kom igen. Det måste jag säga.

  SvaraRadera
 3. Bryt ihop, kom igen och cykla ikapp ditt rationella jag och gör någon avstickare till diket. Det är helt okej, men bli inte liggande!

  SvaraRadera
 4. Det kära gamla diket. Den kära gamla rationella sidan. Dragningen till viss musik, rödtjut och svarta stearinljus. Grubblandet som blir långvarigt spelande (h potter). Har jag skrivit det här inlägget?

  SvaraRadera