måndag, januari 16, 2012

Min fredagen den trettonde

Jag har hört någonstans att man inte ska ha nya kläder på sig fredagen den trettonde. Fast jag valde att bortse från den informationen.

För första gången någonsin hade jag köpt en ny skjorta inför en dejt. Jag hade fått en himla bra känsla för tjejen som jag skulle träffa, och jag ville verkligen ta med mitt "a-game". Fast utan att krångla till det.

På väg in till stan börjar nervositeten bli otroligt påtaglig.

Den här skjortan... är den så jävla bra egentligen? Och frisyren... hur fan ligger svintot? Men åh, så här tydlig har spegelbilden i ett bussfönster aldrig varit förr! Nämen, en finne på näsan. Så klart. Gaah!

När jag träffar henne så är det dock som att allt bara släpper. Vi går till en pub för att ta en öl. Det blir några fler öl. Vi pratar på, och det känns som att vi har känt varandra hur länge som helst. Det känns avslappnat och naturligt. Helt plötsligt så tänds lyset. Klockan är ett, och personalen vill gå hem. Det vill inte vi. Kvällen är alldeles för bra för att ta slut redan.

Vi halkar bokstavligt talat vidare i natten. Nästa ställe vill också bomma igen efter ett tag.

Jag hade ju egentligen tänkt att ta det lite lugnt. Ett steg i taget liksom. Det kan ju fortfarande vara farligt att låta någon komma en nära... eller vänta nu. Lägg ägg.

-Om du vill ha sällskap, så kan jag följa dig till dörren.

En mycket bra fredagen den trettonde avslutades så småningom med ett bevingat citat: "Orka vara rationell!"

Fortsättning följer... 

5 kommentarer:

 1. Åh! Mer sånt här, sånt gillar jag!

  SvaraRadera
 2. Emelie: Man kan säga att jag har DIG att tacka för det här. ;)

  SvaraRadera
 3. Ojdå :) Vilken ära!

  SvaraRadera
 4. Realisten: Thanks!

  Emelie: Så är det. Det kan ha skett något på juldagen. Och att vi hamnade på den festen var ju i högsta grad din förtjänst.

  SvaraRadera